Kutsal Topraklarda 23 Türk vatandaşı hayatını kaybetti

Dünyanın dört bir yanından Kutsal Topraklara gelen Müslümanlar, gerekli şartları yerine getirerek hacı oldular.

Kurban Bayramı arifesinde Arafat ve Müzdelife'de kuruluş görevlerini yerine getiren Müslümanlar, daha sonra Cemre'ye giderek “büyük şeytan” olarak ifade edilen “Akabe Cemre”sine 7 taş atarak, ardından da şu ibadeti yerine getirdiler: Kabe'de hac ve sa'i.

9 Mayıs'ta Türkiye'den ilk kafileyle başlayan 2024 hac organizasyonunda hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının sayısı 23'e yükseldi. Ölen hacıların ölüm nedenlerinin çoğunun kalp-damar hastalıkları ve enfeksiyon hastalıkları olduğu öğrenildi.


Hacı adaylarının ortalama yaşı 60 oldu

Bu yıl 84 binin üzerinde vatandaş hac için Kutsal Topraklara gelmesine rağmen bunların yüzde 53'ü kadın, yüzde 47'si erkekti. Hacı adaylarının ortalama yaşı 60 idi.

Ancak 2024 hac organizasyonu sırasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kutsal Topraklarda sunduğu sağlık hizmetleri kapsamında 56 binin üzerinde test gerçekleştirildi.

Hacı adaylarının muayenelerinin büyük bir kısmı Mekke Diyanet Hastanesi'nde gerçekleştirildi. 500'ün üzerinde sağlık personelinin istihdam edildiği hastanede C tipi, birinci ve ikinci düzey hizmetler verilmektedir. 100 yatak kapasiteli, 20 branşta poliklinik, acil servis, görüntüleme merkezi ve diş merkezi bulunan hastanede bu yıl ilk kez çocuk kliniği de açıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir