Kuyu-2 Operasyonu 5 ilde: 45 tutuklu

Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda Aydın, Erzurum ve Karaman merkezli 5 ilde “Kuyu-2” operasyonları düzenlendi.

Operasyonlarda Aydın'da Hakan Gürel, Erzurum'da Erkan Yaprak ve Muhammet Tokyay, Karaman'da İbrahim Öztürk liderliğindeki 3 organize suç örgütünün imha edildiğini kaydeden Yerlikaya, organize suç örgütünün 45 şüpheli üyesinin de yakalandığını söyledi.

“Çetelere yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek”

Yerlikaya, şunları söyledi: “Aziz milletimizin şunu bilmesini isterim ki, dünyanın öbür ucuna kaçsalar bile, suç konusunda kibirli olan organize suç örgütü mensuplarını yakalayıp adalet önüne çıkaracağız. Organize suça karşı operasyonlarımızı gerçekleştireceğiz. irade örgütleri ve çeteler milletimizin duası ve desteğiyle kararlılıkla yoluna devam edecektir.” dedi.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Aydın Söke Başsavcılığı koordinasyonunda Söke, Kuşadası, Didim ve Efeler ilçelerinde yürütülen operasyonlar sonucunda; Yerlikaya, nitelikli dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik ve Vergi Usul Kanunu'nu ihlal suçlarını işleyen 21 şüphelinin yakalandığını, şüphelilerin online satış platformlarında kuryelik yaparak sahte fatura karşılığında devlete büyük zararlar verdiklerini söyledi. ve yakıtın başka bir yere taşınan benzin istasyonlarından satın alındığını gösteren makbuzlar.

Bakan Yerlikaya, Erzurum İl Jandarma Komutanlığı tarafından Erzurum Karayazı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen çalışma sonucunda 17 şüphelinin “uyuşturucu madde üretimi ve ticareti” suçundan sorumlu tutulduğunu belirtti. Erzurum ve Muş'ta düzenlenen operasyonlarda organize bir şekilde yakalanarak, temin ettikleri uyuşturucu ve uyarıcı maddeler ele geçirildi. Bunları piyasaya sürdüklerinin ve sattıklarının tespit edildiğini kaydetti.

Yerlikaya, Karaman İl Jandarma Komutanlığı'nın Ermenek Savcılığı koordinasyonunda yürüttüğü çalışma sonucunda, Karaman ve Konya'da yürütülen operasyonlarda organize şekilde tefecilik suçunu işleyen 7 şüphelinin yer aldığını belirtti. Şüphelilerin ekonomik durumu kötü olan vatandaşlara yüksek faiz karşılığında borç verirken yakalandığı belirtildi. Mağdurlara karşılığında senet imzalattılar, imzaladıkları senetleri mağdurlara iade etmeseler bile borçlarını ödediler, saldırı, cebir ve silahlı tehdit yoluyla tahsil etmeye çalıştılar, ellerindeki taşınır ve taşınmaz malları kullandılar. Mağdurlara iade etmedikleri senetleri ise icra yoluyla ya da zorla ileri sürerek teminat olarak aldılar ve örgüt mensuplarına fatura ettiler. Transfer işlemlerini gerçekleştirerek haksız kazanç elde ettiklerinin tespit edildiğini söyledi.

Yerlikaya, operasyonlarda ele geçirilenlere ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Operasyonlar sonucunda tabanca ve pompalı tüfek, çok sayıda uyuşturucu madde, çok sayıda sahte fatura, makbuz, kambiyo senedi ve tapu, suç işlemeye yarayan bulgular ile çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. .” Operasyonları gerçekleştiren Söke, Karayazı ve Ermenek Başsavcılıklarımızı ve kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değmesin. Milletimizin duaları sizinle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir