Kuzey Kore, düşman hedeflerine karşı nükleer karşı saldırı senaryosu tatbikatı düzenledi

Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansı'na (KCNA) göre, ülkenin lideri Kim Jong-un'un gözetiminde, düşman hedeflerine karşı nükleer karşı saldırının planlandığı bir tatbikat gerçekleştirildi.

Tatbikatta nükleer başlık taşıyabilen 600 milimetrelik büyük çoklu roketatarlar test edildi ve 352 kilometre uzaklıktaki bir ada başarıyla vuruldu.

Tatbikat, Kuzey Kore'nin tüm nükleer gücünün komuta, yönetim, kontrol ve operasyon sisteminin güvenilirliğini doğruladı.

Kuzey Kore lideri Kim, tatbikattan duyduğu memnuniyetin altını çizerek, çoklu roketatarların keskin nişancı tüfekleri kadar isabetli olduğunu söyledi.

Kim, tatbikatın, Kuzey Kore'nin nükleer gücünün, savaşı caydırmak ve savaşta her zaman ve ani durumlarda inisiyatif almak gibi görevlerini hızlı ve doğru bir şekilde yerine getirmeye hazır olması açısından önemli olduğunu kaydetti.

KCNA'nın haberi dün Güney Kore ve Japonya'nın, Kuzey Kore'nin Japonya Denizi'ne (Doğu Denizi) doğru balistik füze fırlattığını bildirmesinin ardından geldi.

Pyongyang yönetimi, geçen hafta Sarı Deniz'de “süper büyük savaş başlığı” ve “Pyoltsi-1-2” adı verilen yeni tip uçaksavar füzesi kullanarak “Hwasal-1Ra-3” seyir füzesini test etmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir