Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde GETAT polikliniği açıldı

Merkez Artuklu ilçesindeki hastanede kurulan kupa, mezoterapi, proloterapi ve akupunktur gibi işlemlerin yapılacağı poliklinik hasta kabulüne başladı.

Başhekim Dr. Ahmet Yeşil, yaptığı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de geleneksel ve tamamlayıcı tıbbın yaygınlaştığını söyledi.

Yeşil, bölgeden gelen talepler doğrultusunda gerekli altyapı ve fiziki şartları sağladıktan sonra gerekli talepleri Bakanlığa ilettiklerini ve onay aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Artık hastane bünyesinde GETAT polikliniğimizi bir profesör, bir doçent ve 3 fizyoterapistimiz ile hizmete açtık. Yapacağımız işlemler arasında kupa tedavisi, mezoterapi, proloterapi, nöral terapi, ozon tedavisi, l akupunktur gibi işlemler olacak. Bugün itibarıyla polikliniğimiz hizmete açılmıştır. Bu konuda Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ederiz.”

Poliklinikte çalışan Profesör. Dr. Mehmet Tahir Gökdemir ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın eğitim projeleri kapsamında GETAT'ta yapılacak işlemlere yönelik eğitim ve onaylı belgeler aldıklarını vurguladı.

İlk etapta poliklinikte 6 ameliyatın gerçekleştirileceğini belirten Gökdemir, şöyle konuştu: “Şu anda Türkiye'deki kamu hastanelerinde 88 GETAT polikliniği var. İnşallah faydalı oluruz. Bu hizmetleri halkımıza sunmaya çalışacağız.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir