Organize suç örgütüne yönelik “Mahzen-36” operasyonu: 42 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nın, Bursa Yenişehir Başsavcılığı koordinasyonunda yürüttüğü çalışma sonucunda, Bursa merkezli İstanbul'da suç örgütlerine yönelik “Mahzen-36” operasyonunun düzenlendiğini açıkladı. Adana, İzmir, Manisa, Bilecik, Muğla ve Kırıkkale.

Gerçekleştirilen operasyonlarda; Uyuşturucu veya uyarıcı madde üretimi ve ticareti, cinsel istismar, insan kaçakçılığı, tehdit ve şantaj suçlarını işleyen organize suç grubunun şüpheli üyeleri; Şiddet kullanarak mağdurları kandırıp uyuşturucu vererek bağımlı hale getirdikleri, mağdurları hırsızlık, uyuşturucu ticareti (para çantası), konsomatris ve fuhuş yapmaya zorladıkları, istemeyen mağdurlar hakkında baskı yaptıkları belirlendi. BT. şantaj, cebir ve şiddet yoluyla suç işlemek.

Operasyonlarda aralarında çete liderinin de bulunduğu organize suç örgütüne mensup 42 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonların ardından; 6 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi.

Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:


“Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, büyüklüğü ne olursa olsun organize suç örgütlerini çökerterek adalet önüne çıkaracağız. Operasyonlarımız şafak vakti kararlılıkla devam edecektir. Kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Operasyonu gerçekleştirenlerden Allah razı olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir