Seçimsiz dönem vurgusu: Siyasi istikrar sayesinde toparlanacağız

Bakan Şimşek, yabancı yatırımcıların ekonomiye büyük güven duyduğunun altını çizdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF toplantıları için gittiği ABD'nin başkenti Washington'da Küresel Görünüm Forumu'nda konuştu.


“Enflasyonu 2 yıl sonra tek hanede göreceğiz”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek şu açıklamalarda bulundu:


“Maddi durumumuz güçleniyor. Aynı zamanda bütçe açığımız da azalıyor. Ekonomik programın işe yaradığına dair pek çok kanıt var. Enflasyon düşüyor. Aslında tüm bunların makroekonomik vizyonun kısa bir özeti olduğunu söyleyebiliriz. “2026’dan itibaren enflasyonun tek haneli olmasını bekliyoruz.”

Bakan Şimşek, yatırımcılarla görüşmeler yaptıklarını söyledi. Yabancı yatırımcıların ülkemize büyük güveni var” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şunları söyledi: “Geçen yıl yatırımcılar, temmuz ve eylül aylarında uyguladığımız programda kendilerini nasıl konumlandıracaklarını bilemiyorlardı. Bu konuda başka soru yok. Programın sağlamlığı konusunda hiç şüphe yok. Çoğunlukla program detaylarıyla ilgili sorular alıyoruz. Yatırımcıların enflasyonun düşeceğine olan inancı artık güçlendi. “Programın sonuç vereceğini biliyorlar” dedi.


“Haziran 2028'e kadar seçim olmayacak”

Mehmet Şimşek, seçimlerin olmadığı 4 yılda ekonomide önemli sonuçlar elde edileceğinin altını çizdi:


“Türkiye'de Haziran 2028'e kadar seçim olmayacak. Bu bize siyasi istikrar açısından iyi bir zaman kazandıracak. Bu sayede ekonomik programın sonuçlarını almaya devam edeceğiz. Bu bağlamda yapısal değişiklik ve reformlara ihtiyacımız var. bu programın temel parçaları olacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir