Şehit aileleri Kurban Bayramı'nın ilk gününde Edirnekapı Şehitliği'ni ziyaret etti

Kurban Bayramı'nın ilk gününde sabahın erken saatlerinden itibaren şehitliklere gelen aileler, şehitlerinin kabirleri başında dua etti ve Kur'an-ı Kerim okudu.

Aileler çiçek dikti, yakınlarının mezarlarını temizledi ve birbirleriyle kutlama yaptı.

Bazı şehit yakınları bayram şekeri ve lokum dağıtırken, İstanbul Jandarma Komutanlığı'ndan bazı görevliler de şehitliklere giderek, kabirlerde dua etti ve şehit yakınlarıyla birlikte bayram kutladı.

Şehit yakınlarının hüzünlü kutlaması

Hakkari Yüksekova'da 21 yaşında şehit olan oğlu Cihan Elkan'ın kabrini ziyaret eden Fatma Elkan, oğlunun 8 aylık askerken izne çıktığını, dönüşünden 10 gün sonra acı haberi aldıklarını söyledi. .

Elkan, benim her zaman burada olduğumu belirterek, şöyle konuştu: “Biz her zaman onun yanındayız, o bize gelemediği için biz ona geliyoruz. Vallahi ben tatilleri hiç sevmiyorum, tatil gelince üzülüyorum çünkü. Oğlum için 20 yıl çalıştık, memleketine gönderdik ama maalesef tamamlayamadı. Benim iki oğlum vardı, biri Hakkari Şemdinli'dendi.” “O da çatışmaya girip aralarına girdi, kardeşi ise gelemedi ve şehit oldu” dedi.

Erzincan Kemahlı Enver Kösen, köylerinde 2 şehidimizi kaybettiklerini, kendilerini ziyarete gittiğini söyledi.

Kösen, zaman zaman şehitliklere geldiğini belirterek, şöyle konuştu: “Tabii ki bayramlarda ilk gelmemiz gereken yer burası, sonra diğer yerler. Bunlardan daha üst rütbe olmadığı için burası da değil. olası.” Dedi.

Remziye Anşin, 2009 yılında Şırnak'ta askerliğinin bitimine 81 gün kala şehit olan oğlunun kabrini ziyaret etti.

Anşin, her fırsatta şehadete ulaştığını anlatarak, şöyle konuştu:

“Bu bizim partimiz, bu bizim anneler günümüz, bu bizim partimiz. Burası bizim yerimiz, başka yer yok. Sabahın birinde canımız isterse geliriz. Oğlum, başka hiçbir şeye benzemez.” Bayramları kutlamaz, onlara bayram denir. Sevdiği yiyecek ve içecekler… Yani geldiğinde yapacak planlarımız, projelerimiz vardı ama 'gelmeyeceğim' demiştik, göndermiştin. Böyle güzel bir orduda beni gururla karşılayın çünkü bayrağa sarınacağım ve şehit olacağım.” dedi.

Erkek çocuk sahibi olma arzusunun her şeyin üstünde olduğunu ifade eden Anşin, şunları söyledi: “Ne anneye ne de babaya benziyor. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Ama büyük planlarımız vardı, hayallerimiz vardı. Her şey.” tamamlanmamış kaldı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir