Slovakya Avrupa Parlamentosu seçimleri için sandık başına gidiyor

Slovaklar Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için sandık başına gidiyor.

Nüfusu 5,5 milyon civarında olan Slovakya'da seçimlere 22 parti ve bir ittifak katılıyor.

Oy verme işleminin yerel saatle 07.00'de başladığı ülkede, Avrupa Parlamentosu'na gönderilecek 15 milletvekilinin belirlenmesi için yaklaşık 4 milyon 360 bin seçmen saat 22.00'ye kadar oy kullanacak.

15 Mayıs'ta Başbakan Robert Fico'ya düzenlenen silahlı saldırının gölgesinde yapılacak seçimlerde Ukrayna'da devam eden savaş, düzensiz göç ve hükümetin hukuk alanında uygulamayı düşündüğü reformlar gibi konular masaya yatırılacak. ele alinan. ön planda.

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun, Ekim 2023'te başbakanlık görevine gelir gelmez Ukrayna'ya askeri yardımı durdurması ve savaşa ilişkin açıklamalarının Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın açıklamalarına benzemesi, Seçimlerden sonra Filistin Yönetimi içinde de benzer yaklaşımlara sahip sağ bir oluşum oluşacaktı.

AB'de seçim maratonu

Avrupa Birliği ülkeleri sandık başına gidiyor. Avrupa Parlamentosu'nda görev yapacak milletvekillerini yaklaşık 400 milyon seçmen seçiyor.

Hollanda ile başlayan 4 günlük seçim maratonunda gözler bu kez Çek Cumhuriyeti, Estonya ve İrlanda'da.

Estonya'da seçmenler oylarını elektronik ortamda kullanıyor. Sandıkların fiziksel olarak kurulmadığı tek AB ülkesi olan Estonya, Avrupa Parlamentosu'na 7 milletvekili gönderecek.

En yoğun seçim günü ise 21 AB ülkesinin aynı anda sandık başına gideceği 9 Haziran olacak.

“Avrupa Parlamentosu seçimleri kirli”

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, AB'nin Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in Rusya'yı Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine müdahale etmekle suçlamasına tepki göstererek, “AP seçimleri kirli. Bu seçimler ilkelere uymuyor” dedi. EP'den.” “Bazı ülkelerin demokratik olmamakla ve yüksek standartlara ulaşamamakla defalarca eleştirildiğini hatırlıyoruz.” Şu ifadeleri kullandı:

Zaharova, şöyle konuştu: “Son yıllardaki ekonomik göstergeler Türkiye'nin geliştiğini gösteriyor. Türkiye'de sosyal ve siyasi hayat demokratik ilkelere göre yürütülüyor. Her milletin, her ülkenin kendine has gelenekleri ve özellikleri var. Türkiye'de ivme kazanıyor ve gelişiyor, “Siyasi hayat çok hareketli ve Türkiye uluslararası alanda aktif rol alıyor ve AB üyeliği için gereken her şeyi yapıyor.”

AB'nin, kendi ilkelerine saygı duymayan adaylara üyelik hakkı tanıdığını vurgulayan Zaharova, şöyle konuştu: “Neden adayların saygı duyması gereken temel ilkelere saygı göstermeyen ülkeler oraya sürükleniyor da, üye olmak isteyen ülkeler kabul edilmiyor? AB? Bu bağlamda Türkiye iyi bir örnek teşkil ediyor. Bu durum Batı'yı uluslararası gündeme taşıyor.” “Bu, yaklaşımının her alanında çifte standart uyguladığını gösteriyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir