Washington'daki binlerce protestocu Biden'ı Gazze'nin 'kırmızı çizgi' olduğu konusunda uyardı

Son yılların en büyük “Gazze'ye destek” gösterisinde Beyaz Saray önünde ve çevresinde toplanan binlerce kişi, mesajlarını bir kez daha Amerikan kamuoyuna iletti.

“Soykırım kırmızı çizgimizdir” sloganıyla düzenlenen gösteriye Filistinliler ve Amerikalı Arapların yanı sıra diğer Amerikalı gruplar, anti-Siyonist Yahudiler ve diğer etnik ve dini kökenlerden gruplar katıldı.

Öğle saatlerinde toplanan ve giderek büyüyen kalabalık, “Gazze'de soykırıma hayır”, “İşgal durdurulsun”, “Filistin'e özgürlük” ve “Biden, yalan söylemeyi bırak” gibi sloganlar attı ve ağırlıklı olarak ateşkes çağrısı yapan pankartlar taşıdı. Biden yönetimine.

İsrail'in son saldırılarına karşı düzenlenen protestoda konuşan organizatörler, ABD yönetiminin İsrail'e silah göndermeyi derhal bırakması ve derhal ateşkes için üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.


Dev insan zinciri 'kırmızı çizgi' çizdi

Binlerce kişinin katıldığı gösteride, Beyaz Saray önündeki alanda başlayıp 17. Cadde'ye kadar uzanan, Biden'a Gazze'deki “kırmızı çizgi”sini hatırlatan, kırmızı kurdele taşıyan yüzlerce kişiden oluşan dev bir insan zinciri başladı. “.

“Soykırım kırmızı çizgimizdir” pankartları taşıyan protestocular da benzer sloganlar atarak, ABD yönetimine “İsrail'i desteklememesi ve Gazze'ye silah göndermeyi bırakması” çağrısında bulundu.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı ve bölgedeki birçok yolu trafiğe kapattığı gösteri, Washington'da Gazze'de son zamanların en yoğun gösterisi olarak nitelendirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir