WSJ: ABD, İsrail'e gönderilmesi planlanan yaklaşık 6 bin 500 JDAM'in satışını erteledi

WSJ'ye göre, konuya aşina olan yetkililere göre hükümet, Ocak ayı başlarında sevkiyat hakkında Kongre'nin bilgi sahibi olmasına rağmen, güdümsüz bombaları güdümlü bombalara dönüştüren yaklaşık 6.500.000 JDAM'ın İsrail'e satışını erteledi.

Biden yönetiminin yaklaşık 260 milyon dolar değerindeki JDAM satışına ilişkin gelişmeleri takip etmemesi nedeniyle anlaşma durdu.

ABD'li yetkililer, hükümetin Mart ayından bu yana İsrail'e yönelik çeşitli mühimmat da dahil olmak üzere yaklaşık 1 milyar dolar değerindeki diğer anlaşmalar için kongre sürecinden geçemediğini söyledi.

Silah satış sürecine aşina olan ve isminin gizli kalmasını isteyen bir kongre yetkilisi yaptığı açıklamada, “Bu, özellikle İsrail için alışılmadık bir durum, özellikle de savaş zamanlarında” dedi. dedi.


Dışişleri Bakanlığı Kongreyi bilgilendirmeli

Beyaz Saray ulusal güvenlik iletişim danışmanı John Kirby, başından itibaren İsrail'in Refah'a yönelik kara saldırısını desteklemeyeceklerini söyledikten sonra İsrail'e herhangi bir silah satışının askıya alınıp alınmadığı konusunda dün yorum yapmadı.

ABD başka ülkelere silah satmayı planlıyorsa, anlaşma belirli bir değeri aştığında Dışişleri Bakanlığı'nın Kongre'ye bildirimde bulunması gerekiyor.

Resmi bildirim, Bakanlığın genellikle bu potansiyel silah satışları öncesinde Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitelerini ve Senato Dış İlişkiler Komitelerini bilgilendirmesinin ardından Kongre'ye yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir