Yarın Fransa'daki liselerde Gazze'ye destek protestoları düzenlenecek

Yarın ve Salı günü Fransa'nın dört bir yanındaki düzinelerce lise Gazze'ye destek amacıyla protesto gösterileri yapacak ve ateşkes çağrısında bulunacak. Liseler Birliği Başkan Yardımcısı Manes Nadel, yarından itibaren onlarca lisenin karantinaya alınacağını duyurdu.

Lise öğrencilerinin de bu öğrenci hareketine katılması gerektiğini belirten Nadel, Ile-de-France bölgesinin harekete geçeceğini vurguladı.

Liseler Birliği (USL) sözcüsü Gwenn Thomas-Alves, geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada, yarından itibaren tüm okullarda lise hareketinin başlatılması çağrısında bulundu ve Fransa genelinde karantina uygulanacağını ilan etti.

Gazze'deki durumun hâlâ dramatik olduğunu ve Mısır'da görüşmelerin durmuş gibi göründüğünü belirten Thomas-Alves, lise öğrencilerinin “olaylar karşısında güçsüz kalmamak için harekete geçme konusunda istekli olduklarını” söyledi.


“Umarım bir 'kartopu etkisi' yaratacak ve daha birçok gösteriye yol açacaktır.”

Kartopu etkisi beklentisi Thomas-Alves, Lise Sendikaları Derneği'nin diğer yerel sendikalarla ilişkileri olduğuna ve bu sendikaların Lise Sendikaları Derneği'nin parçası olduğuna dikkat çekti. Lise öğrencileri ile üniversite öğrencileri arasındaki iş birliğini teşvik eden Thomas-Alves, yarın ve Salı günü okulların karantinaya alınması çağrısını tekrarlayarak ateşkes çağrısında bulundu.

Liselerdeki sokağa çıkma yasağının iki günden fazla sürebileceğini söyleyen Thomas-Alves, yarından itibaren bazı liselerde sokağa çıkma yasağının “kartopu etkisi” yaratarak daha birçok gösteriye yol açacağını umduğunu ve yüksek katılımlı eylemlere yoğun katılımın beklendiğini ifade etti. okul. Lyon, Tours, Besançon, Brittany ve Paris bölgeleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir