AB dışişleri bakanları İsrail'i Uluslararası Adalet Divanı'nın kararlarına saygı göstermeye çağırıyor

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB dışişleri bakanlarının Brüksel'deki toplantısının ardından basına açıklama yaptı.

İsrail ordusunun Refah kentindeki Filistinli mülteci kampına dün gece gerçekleştirdiği saldırıyı “şiddetle” kınadığını belirten Borrell, bu saldırının, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'e saldırılarını durdurma çağrısında bulunan yeni tedbir kararlarının ardından geldiğini vurguladı. .

Borrell, bakanların İsrail'in Uluslararası Adalet Divanı'nın kararlarına uyması, Filistin yönetimine kaynak aktarımını engellememesi ve UNRWA'yı “terörist” olarak etiketlemeyi ve faaliyetlerini engellemeyi bırakması konusunda anlaştıklarını açıkladı.

AB Dışişleri Bakanlarının AB Sınır Yardım Misyonu'nun (EUBAM) Refah'ta konuşlandırılmasına onay verdiğini belirten Borrell, bu misyonun uzun süredir aktif olmadığını ve Filistin yönetiminin devreye girmesi durumunda Gazze'den personelin giriş çıkışını kolaylaştırabileceğini söyledi. Mısır ve İsrail bu konuda hemfikir.

AB-İsrail Ortaklık Konseyi'nin toplanması kararı

Borrell, bakanların oybirliğiyle AB-İsrail Ortaklık Konseyi'ni toplamaya ve onlara insan hakları ve demokratik ilkelere ilişkin anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerini hatırlatmaya karar verdiklerini söyledi.

Bazı AB üyeleri, İsrail'in uzun süredir yükümlülüklerini ihlal ettiği gerekçesiyle AB'nin anlaşmadan çekilmesi gerektiğini savunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir