Adanalı taksi şoförü Şırnaklı kuyumcudan 180 bin lira kurtardı

Adana'da taksi durağı arayan bir kişi, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gidiş-dönüş için taksinin sahibi ve şoförü Murat Polat'la banka hesabına 4 bin lira ödeme konusunda anlaştı.

Bu kişi eş zamanlı olarak Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir kuyumcuyu arayarak kendisini hakim olarak tanıttı, tarif ettiği yere çırak göndererek teslim edeceği altınlar için 180 bin lira istedi.

Aynı kişi, parayı kuyumcuya göndermek için taksici Polat'tan aldığı banka hesap numarasını da verdi. Hesabında 180 bin lirayı gören Polat, Mersin'e gitmek için kendisini arayan kişiye ulaştı.

Taksici Polat'ın işi nedeniyle gidemediğini belirten şüpheli, meblağın 4 bin lirasının taksi ücreti, geri kalan 176 bin liranın ise ilaç bedeli olduğunu belirtti. Şüpheli, Polat'a başka bir hesap numarası vererek parayı o hesaba göndermesini istedi. Durumdan şüphelenen Polat, polise başvurdu.

Polis, yaptığı incelemede kuyumcuyu dolandırarak elde edilen paranın Polat'ın banka hesabından başka bir hesaba aktarılması için böyle bir plan yapıldığını tespit etti. Şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlatıldı.


“Hesabımızı yanıltıcı hesap olarak kullandılar”

Taksi şoförü Murat Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, hesabına gelen parayı polise teslim ettiğini söyledi.

Adana taksi şoförünün şüphesi Şırnaklı kuyumcuyu 180 bin liradan kurtardı

Dolandırıcılara karşı polisten sürekli uyarı mesajları aldıklarını belirten Polat, bu durumdan şüphelenerek polise başvurduğunu söyledi.

Şırnaklı kuyumcunun dolandırıcılığını önlediklerini iddia eden Polat, şunları söyledi: “Paranın asıl sahibi Cizreli bir kuyumcu arkadaşımdı, dolandırdılar. Bizim hesabımızı da yanıltıcı hesap olarak kullandılar. Parayı Şırnaklı kuyumcuya teslim ettik. Polis, kimsenin canının yanmasına izin vermeyin. Tüm meslektaşlarımızı bu konularda uyarıyoruz.” “İnanmamaları lazım. Zaten her gün arkadaşlarımız böyle bir şey yaşadığında mesaj alıyoruz, doğrudan polise başvurmaları ve asla başkasının hesabına para aktarmamaları gerekiyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir