Arap Birliği: İsrail saldırılarının son derece tehlikeli bölgesel sonuçları oldu

Mısır'ın resmi MENA haber ajansının haberine göre Abu Ghait, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de düzenlenen AIM Yatırım Zirvesi 2024'ün 13. oturumunun açılışında konuştu.

“İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları son derece olumsuz ve tehlikeli bölgesel sonuçlara yol açtı.” Abu Gayt, bu saldırılar nedeniyle komşu ülkelerdeki turizm sektörünün olumsuz etkilendiğini ve küresel tedarik zincirlerinin hedef alındığını söyledi.

Abu Ghait, saldırılardan denizcilik gelirleri ve enerji fiyatlarının da olumsuz etkilendiğini, bunun da gıda ve temel ihtiyaç fiyatlarını olumsuz etkilediğini vurguladı.

Arap Birliği Genel Sekreteri, küresel krizlerin bölgedeki büyüme fırsatlarını olumsuz etkilediğini ve bazı bölgelerde genel kalkınma sürecini sekteye uğrattığını kaydetti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının devam etmesinin bölgesel istikrarı ve yatırımları olumsuz etkilediğini vurgulayan Abu Ghayt, İsrail'in tüm yatırımları, altyapıyı ve kazançları bilinçli olarak hedef alması ve Filistin halkına vicdan, insanlık ve savaş hukukunu gözetmeden “vahşi saldırılar” düzenlemesinin “vahşi saldırılar” olduğunu söyledi. Filistin davası. Bunun ekonomiye ağır bir yük getirdiğini vurguladı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Abu Ghaith, her geçen gün kötüleşen trajik insani koşulları hafifletmek için Gazze Şeridi'ne gönderilen yardımın acilen artırılması çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir