Fransız polisi Filistin'e destek protestolarına katılan 2 öğrenciyi tutukladı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak Fransa'nın çeşitli şehirlerindeki üniversite öğrencileri Filistin'e destek eylemlerini sürdürüyor.

Filistin Bilim Komitesi Po Paris okulunun sosyal medya platformundaki paylaşımlarına göre, öğrenciler sabah saatlerinde okulun önünde toplandı.

Okulun giriş kapısı önüne çöp kutuları ve bisikletler yığan öğrenciler, “Yaşasın Filistin”, “Adalet istiyoruz, polise hoş geldiniz” gibi sloganlar attı.

Öğrenciler okul duvarına Filistin bayrağı astı ve “Filistin'in kanı sizin elinizde” yazılı pankartlar taşıdı.

Olay yerine gelen polis, protestocuları okulun önünden uzaklaştırdı.

Polis bazı öğrencileri yerden kaldırdı, bir protestocuya çelme taktı ve başka bir protestocuyu ellerini beline dolayarak götürdü.


Filistin için 2 öğrenci 6 gündür açlık grevinde

Komiteden yapılan açıklamaya göre, bu sabah başkent Paris'te 2 öğrenci tutuklanırken, diğer 2 öğrenci de Filistin için 6 gündür açlık grevinde bulunuyor. Aktivistler, tutuklu ve açlık grevindeki öğrencilere destek amacıyla yerel saatle 12.00'de yeniden okul önünde toplandı.

Sciences Po Reims Struggle Topluluğu'nun sosyal medya paylaşımlarına göre Filistin'i destekleyen öğrenciler, boykot ettikleri bugünkü sınavlara girmediler. Sınavların yapılacağı binanın önünde toplanan öğrenciler, “Özgür Filistin”, “Adalet yoksa barış da yok” gibi sloganlar attı.

Polis, bina önünde protesto yapan bazı öğrencileri protesto alanından uzaklaştırmaya çalıştı.

“Sciences Po Le Havre Filistinli Öğrenciler için Adalet” adlı grubun sosyal medya paylaşımlarına göre, öğrenciler Le Havre kampüsünde Filistin için protesto gösterisi başlattı.

Öğrenciler okulun cam duvarına “Gazze'de artık üniversite yok” yazılı pankart asarak, “Science Po istemese bile Filistin'in ve öldürülen insanların onuru için buradayız” sloganı attılar. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir