Dilimli Salam ve Baton Salam

 

Salam, kahvaltı sofralarının özellikle çocukların en çok tercih ettiği şarküteri ürünlerinin başında gelmektedir. Hepinizin aşina olduğu dilimli salam ve baton salam nasıl yapılır, nasıl yenir ve nasıl muhafaza edilir yazımızda hepsini bulacaksınız. Buyurun beraber göz atalım.

Üretim tesislerinde standartlara ve hijyen kurallarına uygun üretilen dilimli salam ve baton salam pratik lezzetler grubunda yer alır.

Salam nasıl üretilir, nasıl tüketilir, en çok hangi şekilde tüketmek tercih edilir, hepsini makalemizde sizlerle ayrıntılı olarak paylaşmaya çalışacağız.

Salam nasıl yapılır?

Bugün tüm marketlerde ve şarküterilerde salama rastlarız. Kontrollü kesilen hayvanların sinirleri alınır ve salam için hazırlanmış baharat çeşnisi ile kıyma ve karıştırma makinelerinde öğütülür. Baharatla özdeşleşen salam buzdolabı sıcaklığında bir gece dinlendirilir. Mikserde homojen kıvam oluşana kadar çevrilip, öğütülür. Sığır, inek, manda gibi büyükbaş hayvanların kör bağırsağı veya kalın bağırsağından özel oluşturulan kılıflara doldurulur. Yüksek ısıda fırınlanan salam, soğuk zincir kurallarına uygun ambalajlanır ve depolanır.

Salam, imalat şekline ve içeriğine göre; halk salamı, Macar salamı, İspanyol salamı, Parisien gibi isimlerle anılır.

Dilimli salam pratiklik ve zamandan tasarruf amaçlı, dilim dilim kesilip ambalajlanmış olarak tüketiciye sunulur. Çiğ yeneceği gibi, kızartarak, yumurtayla, ekmek arası olarak da tüketilir.

Baton salam, istediğiniz kalınlıkta kesip tüketebileceğiniz, kalanını daha sonra kullanım için muhafazalı ve hava almayacak şekilde, buzdolabında koruduğunuz silindir şeklinde salamdır.

Kullanılan etin türüne göre dana salam, piliç salam, hindi salam her rafta gözünüze çarpar. Fıstıklı salam, hepimizin en çok tercih ettiği ve sevdiği lezzettir.

Dilimli salam ve baton salam nasıl tüketilir? Sandviçte marula peynire yeşilbibere eşlik eder. Poğaçalarda, milföy börekte şık bir tat oluşturur. Pizza üstünde ve patates kızartmasının yanında yeme de yanında yat dedirten bir lezzet ortaya çıkartır. Patates ile birlikte kızartılıp üzerine kaşar rendesi ekleyerek misafirlerinize hoş bir ikram yapmış olursunuz. İzmir’in meşhur kumru sandviçin olmazsa olmazıdır. Makarnanın içine dilimli salam veya baton salamdan rendelenmiş parçacıklar, tereyağı ve karabiber ile fırına sürüp, üzerine kaşar rendesi serpiştirilmesi ile harikulade lezzet elde edersiniz.

Simit, Ayvalık tostu, sebzeli omlet için de kullanabilirsiniz. Salam en çok kaşar peynirine yakıştırılır. Sezar salatanıza özellikle hindi salam müthiş bir lezzet katar, denemediyseniz denemenizi öneririz. Doyurucu özelliği ve baharatlı tadı ile hepimizin vazgeçemediği bir yiyecektir.

İster dilimli salam isterse baton salam olsun kullandıktan sonra kalanını buzdolabında hava almayacak şekilde muhafaza edin. Eğer salam yüzeyinde buruşma, büzülme, kuruma, çatlama, renginde ve kokusunda değişiklik varsa kullanmayın.

Dilimli salam, baton salam nedir, nasıl üretilir, nasıl tüketilmelidir, sizin için anlattık. En kaliteli markaların en lezzetli ve uygun fiyatlı salamlarını eonlinesatis.com olarak sitemizde sizin beğeninize sunduk.

Beğenmeniz ve afiyetle yemeniz dileği ile.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir